Kip Jambalaya

Misschien heb je Kip Jambalaya wel eens als kant en klaar maaltijdpakket gekocht. 
Lekker maar zoals zoveel kant en klaar maaltijden bevat ook deze variant best
veel zout wanneer je zoutarm wilt of moet eten.

Gelukkig kun je dit gerecht ook simpel zelf maken, ook heel erg lekker en natuurlijk super vers!




 


     Ingrediënten voor 2 personen:

           een halve punt paprika of rode paprika

           5 grote trostomaten

           1 teentje knoflook

           1 sjalotje

           2 ons kippendijfilet  

           ca. 40 gram chorizo 

           half blikje Heinz tomatenpuree (0,02 gr zout per 100 gram) 

           2 eetlepels olie

           2 eetlepels water

           1 eetlepel Euroma Amerikaanse Cajun kruiden zonder zout (vd saus)

            1 theelepel Euroma Amerikaanse Cajun kruiden zonder zout (vd kip)

            1 theelepel paprikapoeder

           ½ theelepel uienpoeder

           1 mespunt witte peper

           1 bouillon blokje Knorr Zero Salt kip (AH)

Van alle door mij gevonden soorten Chorizo worst bevat Stegeman Licht pittige chorizo worst het minste zout, 

3 gr per 100 gram. Bij gebruik van 40 gram  Chorizo komt dit neer op 0,6 gram zout per persoon.

            


           


            

Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje en de knoflook goed fijn en bak ze lichtbruin in een wok op middelmatige temperatuur met 1 eetlepel olie. Let op dat de uitjes en knoflook niet aanbranden. 

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg een theelepel paprikapoeder, een halve theelepel uienpoeder, mespunt peper, een half bouillonblokje en de eetlepel Cajunkruiden 
toe en roer goed door. 
Bak het mengsel even kort hoog en laat vervolgens een half uur sudderen zodat de tomaten lekker gaar worden.

Doe ondertussen het halve blikje tomatenpuree met een heel klein scheutje olijfolie in een koekenpan om te ontzuren.
Door de tomatenpuree ca. 2 minuten te bakken verdwijnt de zure bijsmaak en wordt de
tomatenpuree lekker zoet. 
Wanneer de tomaten in de wok gaar zijn kun je tomatenpuree toevoegen aan het mengsel 
samen met 2 eetlepels water.

Snijdt de kip in blokjes en bak deze met een halve eetlepel olijfolie en een theelepel
Cajunkruiden gaar en goudbruin. Snijdt de chorizo in kleine dobbelsteentjes en bak kort mee met de kip. Voeg toe aan het mengsel in de wok.

Kook ondertussen een pan water met een half bouillonblokje en kook de 150 gram
rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat de gekookte rijst ca. 15 minuten 
rusten en voeg deze als laatste toe aan het mengsel in de wok. Nog even kort door verwarmen zodat je een lekkere warme maaltijd hebt.

Je kunt de Kip Jambalaya eventueel serveren met een beetje veldsla, komkommer
of fijngesneden bosuitje.

De overgebleven chorizoworst kun je eventueel verdelen en bewaren in de vriezer
tot de volgende Kip Jambalaya maaltijd. 

Eet smakelijk! 

RECEPT DOWNLOADEN!


                                                                                

Reacties

Een reactie posten