KERRIESAUS

 



KERRIESAUS

Zelfgemaakte kerriesaus is lekker over bijvoorbeeld bloemkool, broccoli of romanesco.   

Nog niet bekend met romanesco? Wij vinden het wat betreft smaak een soort kruising tussen bloemkool en broccoli en daardoor vol van smaak. Ze zijn vooral vaak te vinden op de vers afdeling van de Lidl. 

Romanesco








Het lijkt even werk maar als je slag eenmaal te pakken hebt is het eigenlijk zo gemaakt! 

Ingrediënten: 

  • 2 eetlepels vloeibare dieetmargarine zonder zout
  • 2 eetlepels Maizena of (biologische)         tarwebloem
  • 1 blokje Damhert groente bouillon natriumarm of een half blokje Maggi Minder zout bouillon kip
  • 300 ml gekookt water
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 theelepel Curry Madras van Jonnie Boer
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel uienpoeder 
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • optioneel verse bieslook

Kook 300 ml water, giet in een kan en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Even goed roeren tot het bouillonblokje is opgelost.

Smelt de boter in de pan en voeg 2 eetlepels Maizena of bloem toe. Bak de Maizena met boter bruin op matig hoog vuur en blijf ondertussen goed roeren om klontjes tegen te gaan. Wanneer de boter en maïzena een mooi papje vormen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe en blijft telkens goed roeren om te voorkomen dat de saus gaat klonteren.

Wanneer je een gladde saus hebt kun je vervolgens alle kruiden toevoegen en goed door roeren. Voor een extra pittige saus kun je eventueel nog een paar takjes bieslook fijn knippen en door de saus roeren.

Eet smakelijk!

Recept Downloaden!



 








Reacties