KNOFLOOKSAUS MET TOMATENSAMBAL

 


KNOFLOOKSAUS

Zelfgemaakte knoflooksaus is al jaren mijn favoriet en in de loop der jaren is het recept al heel wat keren aangepast. Het was dus een uitdaging om een nieuwe variant te maken die net zo lekker is maar met minder zout!

Ik maak in mijn knoflooksaus gebruik van sambal maar de reguliere soorten sambal in de supermarkt bevatten behoorlijk veel zout (ca. 10 gram per 100 mg). Dus is de sambal vervangen voor Surinaamse Roti sambal (Medium Hot of Hot) van Lekker Bekkie, 3,6 gram zout per 100 mg. En wat is deze lekker, ik zou geen andere sambal meer willen! Lekker pittig met een zoete hint van tomaat.

Een theelepeltje Roti Sambal van Lekker Bekkie levert ongeveer 0,35 gram zout op en geeft genoeg smaak om een flinke hoeveelheid knoflooksaus een lekkere oppepper te geven. 




Je kunt natuurlijk ook zelf mayonaise zonder zout maken maar omdat ik deze knoflooksaus in grote potten maak die je in de koelkast weken kunt bewaren maak ik liever gebruik van mayonaise uit pot of tube die langer houdbaar is. Zo grijpen we nooit mis!

Het hele recept kun je hier onder vinden!



Ingrediënten:

  • 1 hele tube Van Wijngaarden's Zaanse Mayonaise NATRIUMARM 
  • 1 theelepel Lekker Bekkie Roti Sambal Tomaat Hot of Medium Hot
  • 1 theelepel (vers) citroensap
  • 2 eetlepels Van Wijngaarden's Tomatenketchup NATRIUMARM of Heinz 50% minder zout/suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 grote teen verse knoflook fijn gesneden of geperst
  • 1 snuf peper 

Meng de ingrediënten in een goed schoongemaakte glazen jampot zodat je het eventuele restant kunt bewaren in de koelkast!

Eet smakelijk!

Recept Downloaden!




    







Reacties