PESTO GROEN

 


















GROENE PESTO
Groene pesto is inmiddels ook in Nederland een klassieker in de keuken.
Lekker bij de pasta, op een stokbroodje, op je tapas plank of om een panini te maken.
En natuurlijk gaat er niks boven een potje eigen gemaakte pesto!

Ingrediënten:

    30 gram pijnboompitten 
    1 vers plantje basilicum 
    1 teentje knoflook fijngesneden
    30 gram geraspte Parmezaanse kaas of Emmentaler (lager in zoutgehalte) 
    50 ml olijfolie extra vierge
    1 theelepel citroensap
    snufje peper


Rooster de pijnboompitten goudbruin in de koekenpan.
Pluk alle blaadjes van de basilicumplant en snijdt ze fijn.
Pel de knoflook en snijdt fijn.
Doe alle ingrediënten in een kom of keukenmachine/blender en
pureer tot een gladde massa.
Je kunt de ingrediënten ook pureren met een vijzel.

Wist je dat pesto goed bewaard kan worden in de vriezer!
Maak dus gerust een grotere hoeveelheid zodat je altijd een overheerlijk bakje eigen gemaakte pesto bij de hand hebt.
In de koelkast is de eigen gemaakte pesto ca. 3 dagen houdbaar.

TIP!
Meng 3 eetlepels Zaanse Mayonaise Natriumarm met 2 eetlepels zelfgemaakte
groene pesto, een klein scheutje witte wijn azijn en eventueel een eetlepel (magere) yoghurt
en je hebt een heerlijke pesto mayonaise. 

Eet smakelijk!


Recept Downloaden!









Reacties