Geen zin om lang in de keuken te staan maar toch een bord vol groente en fruit?
Maak dan bijv. een een snelle bietensalade, lekker snel en makkelijk, dus ideaal voor de warme dagen!
Ingrediënten voor ca. 2 personen:
- 1 potje Hak rode bieten 0%
- ca 300 gram verpakte voorgekookte opbakaardappelen
- 1 appel Pink Lady
- 2 eetlepels Kesbeke zilveruitjes
- 4 zachte ronde schijfjes geitenkaas naturel
- 1 a 2 stengels bosui fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde bieslook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 of 2 snufjes peper naar smaak
- 3 eetlepels slasaus met yoghurt
- 1 theelepel citroensap
- optioneel: 1 handje walnoten
Doe de opbakaardappelen in een kookpan en kook deze ca. 5 a 10 minuten, let op dat ze niet te gaar worden of uit elkaar vallen. Haal ze vervolgens uit de pan en laat afkoelen. Je kunt eventueel ook gaatjes prikken in de verpakking en de aardappelen ca 4 a 5 minuten opwarmen in de magnetron op 800 watt.
Snijd de bietjes op een snijplank in stukjes met een groot snijmes en doe in een schaal. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Doe de appel in de schaal met bietjes en meng met 1 lepel citroensap, hierdoor zal de appel minder snel verkleuren en geeft een frisse smaak.
Snijd de zilveruitjes door midden en voeg toe aan de schaal samen met de gedroogde bieslook, paprikapoeder en peper.
Snijd de bosui fijn en voeg deze ook toe aan de schaal. Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld kun je deze ook toevoegen.
Voeg vervolgens 3 eetlepels slasaus yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.
Ten slotte snijd of breek je plakjes geitenkaas in stukjes en meng deze voorzichtig door het mengsel in de schaal. Voor een heerlijke koele salade zet je de schaal nog even afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
Versier je schaal met bietensalade eventueel nog met een handje gepelde walnoten.
Eet smakelijk!
PS Als je wat minder haast hebt is dit recept natuurlijk ook overheerlijk en gezond met vers gekookte bietjes en aardappelen en bieslook.
Reacties
Een reactie posten